divendres, 8 d’octubre del 2010

"Apaga la televisió, nen!"

Missatge de benvinguda.

En un sentit tècnic, podríem dir que l'educació és el procés mitjançant el qual la societat transmet els seus coneixements acumulats, la seva forma de pensar i valors de generació en generació. També podríem afirmar que tot i que la podem entendre en un sentit molt ampli, si demanéssim un terme concret paral·lel a aquest, molts de nosaltres pensaríem en Infants. L'Eduació es dirigeix bàsicament als nens d'avui en dia, a les persones que volen ampliar els seus horitzons.

El món canvia i la societat evoluciona, i amb ella la comunicació. En aquest blog, farem més gran la nostra visió portant-la al ecosistema dels mitjans, de la comunicació, del periodisme, per reflexionar, valorar, preguntar-nos sobre temes com alfabetització digital i debatre si de la mateixa manera que eduquem als nostres infants en matèries com matemàtiques, llengües i plàstica, és hora que els eduquem a ells i a les persones grans en comunicació.

Els actuals canvis deixen a la societat vulnerable en temàtiques com la capacitat de comprensió, l'anàlisi crítica i l'enfrontament vers aquest tipus de llenguatge, tan indefensa com un nen que no se li ha ensenyat a llegir un llibre.

Potser és moment d'educar-nos i de reeducar-nos per a que siguem capaços de fer una lectura crítica. Potser és hora de substituir “Apaga la televisió o l'ordinador, nen!” i tenir la certesa que som prou conscients amb els continguts que ens ofereixen i que estem preparats per acollir el llenguatge audiovisual, ara i en un futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada